Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Indberetning af håndværkerfradrag til SKAT i 2015, 2016, 2017 og 2018

Få styr på, hvilke papirer du skal bruge, samt hvordan du korrekt indberetter dit håndværkerfradrag på SKATs hjemmeside.

Det skal siges, at SKAT har udmeldt, at forskudsopgørelserne hvert år kan foretages omkring oktober måned, og så bliver der omkring marts året efter åbnet for årsopgørelsen. Dvs. at du for skatteåret 2015 kan indberette din forskudsopgørelse i oktober 2015 og din årsopgørelse omkring marts 2016. Det er dog en god idé at læse med på SKATs hjemmeside for at få oplyst de præcise datoer.

Skatteåret 2015 er dog et specielt tilfælde. Eftersom håndværkerfradraget blev genindført i juni 2015, så skal du være opmærksom på, at selvom du noterer håndværkerfradraget i forskudsopgørelsen, bliver dette ikke overført til årsopgørelsen. Du skal derfor huske at dobbelttjekke i 2015. Fremover kan du dog godt regne med, at det kommer til at fungere normalt med forskudsopgørelsen og årsopgørelsen.

Nødvendig dokumentation til indberetning

Hvis du skal til at indberette håndværkerfradraget til SKAT, kan du finde din dokumentation til indberetningen frem, og så kan vi sammen få dit håndværkerfradrag indberettet. Det tager ikke mere end fem minutter at ordne, så det kan vi hurtigt få gjort.

Men inden vi går til indtastningen, synes jeg lige, vi skal danne os et overblik over de papirer, du skal have styr på for at kunne få håndværkerfradrag. Jeg tænker på fakturaer, betalinger og aftaler, som der er mellem dig og håndværkeren eller virksomheden, der udførte arbejdet i dit hjem.

Det er nødvendigt, at du oplyser følgende:

  • Adressen, hvor arbejdet fandt sted.
  • Det er vigtigt, at du får dokumenteret datoen for, hvornår arbejdet blev udført.
  • Du skal endelig også huske at have oplysninger om, hvad for et specifikt arbejde der blev lavet.
  • Du skal dokumentere, hvor meget du har betalt i løn. Arbejdslønnen skal stå på fakturaen.
  • Det er nødvendigt, at du betaler med bankoverførsler eller girokort.
  • Hvis du har købt en ydelse hos en virksomhed, så er det vigtigt, at du får skrevet deres CVR-nr. og får fakturanummeret med.
  • Er det derimod en person, du har fået ydet et arbejde fra, så er det et must, at du får personens CPR-nr. med på kvitteringerne.

For at gøre det nemmere for dig har vi lavet en tjekliste, som du kan downloade gratis og krydse af.

Sådan taster du det ind

Hvis du har fundet alle de nødvendige papirer frem, så synes, jeg, at vi skal gå videre til indtastningen på SKATs hjemmeside:

  • Gå ind på tastselv.skat.dk
  • Log på med NemID.
  • På forsiden vil du se to menuer: Til venstre har du menuen ”Årsopgørelse”, hvor du skal vælge ”Indberet servicefradrag (håndværkerfradrag)”.
  • Dernæst vil du møde en oversigt over, hvornår arbejdet blev udført. Vælg det år, du fik udført arbejdet.
  • Midt på siden finder du kategorien ”ligningsmæssige fradrag”, som er det andensidste felt i kategorien håndværkerfradraget.
  • Du skal her klikke på lommeregneren i højre side, hvorefter du kan udfylde dit håndværkerfradrag til dit helårshjem eller din feriebolig.

Nu er det så tid til at læne dig tilbage og vente på at få dit fradrag udbetalt. Undrer du dig over, hvor meget du kan spare, så læs bare videre her på vores sider, hvor du også kan få mere indblik i tidsfristerne for indberetningen af fradraget.

Gem dokumenterne

Husk nu endelig at gemme dine dokumenter!

SKAT kan nemlig finde på at genåbne din sag og undersøge, om alle dokumenterne er i orden i op til 4 år efter, du har modtaget fradraget.

Det er ikke noget, du behøver at bekymre dig om, når bare du husker at gemme de dokumenter, vi lige har gennemgået sammen. Jeg understreger det her, fordi det ikke altid er sådan, at folk gemmer på deres papirer.

Hvis du ikke kan dokumentere dit fradrag, i tilfælde af at SKAT vender tilbage, kan du risikere at skulle betale fradraget tilbage igen, også selvom du i første omgang fik godkendt fradraget.

Hvis du havde gavn af håndværkerfradraget i den her omgang, kan du eventuelt overveje, hvad du mere kan få gavn af ved at bruge det grønne håndværkerfradrag fremover.

Selvom fradraget kommer til at ændre sig, så har du stadigvæk masser af ting, du kan få lavet på din bolig. Du kan læse mere om, hvad håndværkerfradraget dækker i vores uddybende artikel, hvis du har lyst. Husk, at du også under de rigtige omstændigheder kan bruge håndværkerfradraget til sommerhuse og andelsboliger.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

24 kommentarer

AvatarHjørdis Kodahl

Hvor mange år tilbage kan jeg indberette håndværkerfradrag til skat?

Nynne GrothNynne Groth

Hej Hjørdis

Tak for din kommentar. Sidste chance for at indberette håndværkerfradrag for 2015 var i maj 2019. Du kan dog stadig indberette fradrag fra 2016-2017 her: https://skat.dk/skat.aspx?oid=1026

De bedste hilsner
/Nynne – 3byggetilbud.dk

AvatarSusanne Petersen

Hej. Kan man nå at trække en regning fra , som er 3 år gammel …. rensning af tag på et sommerhus….kr 14.000.
Ejeren mente ikke man kunne få fradrag for det. Det mener jeg som nabo de kan ????
På forhånd tak for svar. Mvh Susanne

Nynne GrothNynne Groth

Hej Susanne

Tak for din henvendelse. På Skats hjemmeside finder du den samlede oversigt over, hvad håndværkerfradraget dækkede tilbage i 2016. Her kan du også indberette det: https://skat.dk/skat.aspx?oid=1026

Umiddelbart kan jeg ikke se, at tagafrensning er fradragsberettiget, men du kan altid kontakte Skat, hvis du ønsker yderligere vejledning.

De bedste hilsner
Nynne – 3byggetilbud.dk

AvatarBenny Adriansen

Det er umuligt at bruge jeres system – man bliver hele tiden “lempet ud”. Hvorfor kan man ikke ændre direkte på årsopgørelsen?
Mvh

Nynne GrothNynne Groth

Hej Benny

Tak for din kommentar. Jeg kan forstå, at du har problemer med “Tast-selv” på Skats hjemmeside. Det er Skat, du skal have fat i. Jeg ved, at mange er inde for at tjekke deres årsopgørelse i disse dage, så måske det er derfor, at du oplever problemer med Skats hjemmeside.

Bedste hilsner
/Nynne – 3byggetilbud.dk

Hej.
1. Kan man nøjes med at indberette for én af ægtefællerne, hvis fradraget overskrider fradraget pr. person? Hvis ikke hvordan indberetter man en faktura, der så nødvendigvis må deles på ægtefællerne?

2. Fradraget omfatter arbejdsløn incl moms. Har man sidste år indberettet fradraget excl. moms, hvodan rettes det?

Viser 0 af 24 kommentarer

Vis flere kommentarer