Sidste chance for at bruge håndværkerfradraget

Sidste chance for at bruge håndværkerfradraget

Skrevet den 25. november 2012 af - Ingen kommentarer endnu

Hvis du som boligejer vil trække op til 15.000 kroner fra i skat, når du skifter vinduerne, efterisolerer loftet eller forbedrer din bolig på andre måder, er det sidste chance nu. Regeringen vil nemlig ikke forlænge BoligJob-ordningen – også kaldet håndværkerfradraget – som ellers har betydet en bedre boligmasse, flere i beskæftigelse og mindre sort arbejde. Ordningen udløber ved årsskiftet, og arbejdet skal udføres i år, så det er nu, der skal ringes efter håndværkerne.

Murer på hårdt arbejde

UPDATE 1.1.2016: Håndværkerfradraget er genindført. Der er dog kommet nye regler for håndværkerfradraget i 2016. Du kan i denne infografik læse, hvad der gives håndværkerfradrag til og hvordan: Infografik: Håndværkerfradraget 2016-2017 forklaret

Uforståeligt

Når boligejerne renoverer deres boliger, skaber det en bedre og grønnere boligmasse. Det er med til at leve op til regeringens eget mål om ingen fossile brændstoffer i 2050. Derfor er det uforståeligt, at regeringen af sig selv afviger fra den kurs, som den har lagt på energiområdet.

Danskerne har taget godt imod BoligJob-ordningen. På baggrund indberetningerne til SKAT vurderer vi i Dansk Byggeri forsigtigt, at der er skabt 5.000 job i år. Fra regeringen lød det, at vores skøn var for optimistisk. Finansministeriet mener nemlig, at ordningen kun skaffer 1.200 job, og at prisen per job dermed er alt for høj. Det ligner bestilt arbejde for at nedlægge ordningen, for de økonomiske vismænd vurderer, at ordningen har skabt 6.000 job. Så hvorfor dog lukke ordningen?

Ordning motiverer boligejere

Derfor kan jeg kun fastslå, at ordningen ikke er for dyr for samfundet. Det er tvært imod for dyrt for samfundet at afskaffe ordningen. Den skaber arbejdspladser og flytter dermed folk fra offentlig forsørgelse over i beskæftigelse, hvor de yder til vores fælles kasse.

Som argument for at nedlægge ordningen fremføres, at en del af det arbejde, som nu bliver trukket fra i skat, ville være blevet udført alligevel. Det er givetvis rigtigt, men det er i mindre omfang end den økonomiske balance for staten, for ordningen er med til at få de opsparingslystne boligejere til at forbedre deres boliger. Uden ordningen ville en stor del af det blive lavet uden faktura og uden garanti for arbejdet til forbrugerne.

Hvidt arbejde

Når boligejerne bruger BoligJob-ordningen, er vi sikre på, at arbejdet laves hvidt. Det giver ikke kun gevinst for samfundet, men også for forbrugerne. Med en faktura i hånden får du som boligejer en garanti for arbejdet, når du vælger en håndværker, der er medlem af Dansk Byggeri. BYG GARANTI dækker nemlig mod fejl og mangler for op til 100.000 kroner i fem års efter arbejdet er færdigt.

I Dansk Byggeri kæmper vi for at bevare BoligJob-ordningen til glæde for boligejerne og til glæde for beskæftigelsen.

Skriv et svar