Husk håndværkerfradraget resten af 2012

Brug håndværkerfradraget mens tid er

Skrevet den 19. marts 2012 af - Ingen kommentarer endnu

BoligJob-ordningen, som håndværkerfradraget rigtigt hedder, lever og har det godt. Den havde ellers en svær fødsel og en omtumlet barndom. Da den nye regering kom til, blev dens liv forkortet og siden forlænget, men nu ligger det fast, at ordningen vil leve til udgangen af i år.

Brug fradraget mens tid er

UPDATE 1.1.2016: Håndværkerfradraget er blevet genindført i 2016-17. Der er kommet nye regler for håndværkerfradraget i 2016. Du kan i denne infografik læse, hvad der gives håndværkerfradrag til og hvordan: Infografik: Håndværkerfradraget 2016-2017 forklaret

Og tillykke til boligejere og travle familier med det. For der er en betydelig økonomisk håndsrækning at få, hvis man har planer om at få vedligeholdt huset eller lettet hverdagen med hjælp til rengøring eller børnepasning.

Op til 30.000 kroner i fradrag

Ordningen giver hver voksen i en husstand mulighed for et fradrag på op til 15.000 kr. i 2012 til håndværkerudgifter og serviceydelser. Det betyder, at en husstand med mor og far og to hjemmeboende voksne børn kan fradrage op til 60.000 kr. i år på regningen til fx håndværkeren.

Rent faktisk har ordningen flere gode egenskaber, der ikke kun tilgodeser boligejerne. Ordningen imødekommer et stort ønske fra regeringens side om at stimulere beskæftigelsen og samtidig øge vedligeholdelsen af boligerne. Derudover betyder ordningen, at flere vil energiforbedre deres bolig og derved medvirke til at nedsætte energiforbruget og klimabelastningen. Og sidst men ikke mindst, vil fradragsmuligheden gøre sort arbejde mindre attraktivt, fordi boligejerne med fradraget i hånden vil få øjnene op for, at gør-det-selv-løsninger og sort arbejde ikke betaler sig i længden. Sort arbejde er snyd over for naboen, arbejdets kvalitet er ringere og arbejdsmiljøet er ofte usikkert.

Husk skriftlig kontrakt

Inden man trækker i arbejdstøjet og går i gang med et projekt, er det dog vigtigt at gøre sig klart, hvad det er man drømmer om og hvor meget af det, man rent faktisk kan og vil realisere. Det er heller ikke dumt at søge inspiration i omgangskredsen og god vejledning hos velrenommerede fagfolk. Og sørg så for at få en skriftlig kontrakt. Standardaftalen ”AB forbruger” er en standardkontrakt, udarbejdet af Erhvervs- og Byggestyrelsen, Dansk Byggeri, Tekniq og Forbrugerrådet. hvor der er tænkt på de forhold, der kan opstå. Aftalen er et godt grundlag, som hjælper til at sikre rene linjer.

Undgå økonomisk tab

Valget af håndværker kan også være svært, men et godt råd er altid at vælge et håndværkerfirma, der er omfattet af garantiordningen ”Byg Garanti”. Så er du sikker på ikke at lide økonomisk tab, hvis der er fejl og mangler ved det udførte arbejde.

Og husk så, hvis du er en af dem, der har tænkt sig at benytte fradraget sidst på året, så skal du sørge for at få arbejdet afsluttet og betalt i 2012 og at indberette de fradragsberettigede beløb på Skats hjemmeside inden fristen udløber i starten 2013.

Skriv et svar