TEMA: Tag og facade

Taget og facaden er det første, der møder øjet, når boligen bliver set. Udover at være medvirkende til at gøre din bolig indbydende, har de også begge stor betydning for boligens pris og indeklimaet i dit hjem. Derfor kræver taget og facaden på sigt vedligeholdelse, så du fortsat kan sidde trygt i dit hjem.

Når taget og facaden skal renoveres

Facaden og taget har stor betydning for din bolig. De er begge med til at skabe boligens udtryk og udgør i samspil rammen for hjemmet. Men i et klima som det danske, bliver både tag og facade ofte sat på prøve. Mange måneders kulde, slud og regn betyder, at boligens udtryk over tiden mister sin oprindelige glans. Facaden bliver snavset og taget trænger måske til en udskiftning.
Med et efterhånden bredt udvalg af tagtyper og forskellige facader, kan det dog være uoverskueligt at finde ud af, hvilket tag der passer bedst til huset eller hvordan man som boligejer mest effektivt kommer af med alger på facaden. I dette tema tager vi hos 3byggetilbud.dk fat i, hvilke tagtyper du har at vælge imellem og hvordan du bedst vedligeholder både tag og facade.

Sådan vedligeholder du facaden på din bolig

Efter mange års regnvejr og boldspil dag ud og dag ind kan selv den mest robuste murstensfacade trænge til vedligeholdelse. Men alt efter hvilken type facade, din bolig har, kræver den forskellige grader af opmærksomhed. Vi kigger nærmere på, hvordan du sørger for at vedligeholde facaden, så du har en flot og præsentabel facade mange år frem.

Læs hele artiklenTre top tips til din facaderenovering – direkte fra byggeentreprenøren

Trænger facaden på dit hus eller ejendom til en kærlig hånd? Så skal du læse med her. Der er nemlig nogle helt særlige præmisser, der skal være opfyldt, før en facaderenovering er komplet og holdbar. Vi har fået facadefagmændende fra Norsam ApS til at give tre tips, så du undgår at få lavet en lappeløsning af en facaderenovering.
Læs hele artiklen

Tagguide: Sådan tilgår du tagrenovering

Det kan ved første øjekast virke som en uoverskuelig opgave, når du skal vælge den rigtige tagtype ved en udskiftning eller beslutte om du kan nøjes med en renovering af boligens tag. Vi hjælper dig godt på vej med både priser og vejledning på alt fra tagtyper til tagrender, så du nemmere kan træffe beslutningen.

Læs hele artiklen


Inspiration til tag og facade

Håndværkere & producenter til tag og facader

Find relevante leverandører til renovering af dit tag og facade her:Taget og facaden er klart de to områder på boligen, som er mest udsat for vind og vejr igennem årenes løb. Derfor vil du opleve, at de med tiden kommer til at trænge til en kærlig hånd eller en decideret udskiftning.

Relaterede artikler om tag og facader


Så taget løfter sig
Taget er et af husets vigtigste elementer. Men hvornår skal taget udskiftes? Og hvornår kan man nøjes med blot at reparere det? Få gode råd til din kommende tagrenovering.
Læs hele artiklen


Sådan vedligeholdes boligens tagrender
Foråret er et godt tidspunkt at efterse dine tagrender på da eventuelle utætheder kan have vist sig efter vinterens våde og kolde vejr. Og med god grund. Utætte og tilstoppede tagrender kan nemlig medføre store og dyre skader på boligen.
Læs hele artiklen


Facaderenovering i ejerforeningen
Facaderenovering af ejerforeningens ejendomme kan ikke undgås, hvis I vil sikre jer mod stigende varmeudgifter og at ejendommens ydervægge og dermed offentlige renome forfalder.
Læs hele artiklen

Andre temaer fra 3byggetilbud.dk:

Er det tid til en opdatering af udearealerne? Tema: Ud i haven –>

Viden og inspiration til din kommende badeværelsesrenovering: Tema om badeværelset –>