Hvorfor skal der være moms på tilbuddet, når man søger entreprisegaranti?

Hvorfor skal der være moms på tilbuddet, når man søger entreprisegaranti?

Når et håndværkerfirma udfører arbejde for en privat person, er det stort set altid skattepligtigt. Derfor skal der også betales moms. Betaler bygherre ikke moms, så er der tale om sort arbejde og det er ulovligt.

Står man som bygherre og har fået et håndværkerfirma til at udføre arbejde sort, så har man ikke mange klagemuligheder, hvis håndværkerarbejdet er mangelfulgt eller dårligt udført.

I Danmark har vi flere ankenævn, der behandler klagesager over dårligt udført håndværkerarbejde. Det er også via disse ankenævn, at sager, der er dækket af en garantiordning bliver behandlet. Kommer en sag, hvor der er tale om sort arbejde for et ankenævn, kan den ikke behandles. Derfor kan der heller ikke udbetales garanti, hvis sagen er dækket af en garantiordning, når momsen mangler.

Når vi hos 3byggetilbud.dk udsteder Entreprisegaranti på et tilbud, skal det derfor fremgå tydeligt af tilbuddet, at der er moms med i prisen. Den mest hensigtsmæssige måde at få moms med på et tilbud er ved at adskille moms fra det samlede beløb, som det ses nedenfor:

Tilbud og moms

Sidst opdateret: 12/09-2018 - 13:03

Tilbage til oversigten

Var svaret hjælpsomt?

Ja Nej

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Du kan finde oplysningerne til højre i denne boks. Vi ser frem til at hjælpe dig.