Nyheder, tips og råd

3byggetilbud.dk og vores panel af eksperter udgiver løbende nyheder og indlæg om renovering, byggeri og håndværkerbranchen. Her kan du finde gode råd, tips og guides om vedligeholdelse af din bolig, samt vejledninger til fradrags- og tilskudsmuligheder.


 1. sommerhus

  Værd at vide om renovering og vedligeholdelse af sommerhuset

  Skrevet d. 16. juni 2016 af Maria Carlsen

  I Danmark findes der godt 250.000 sommerhuse og størstedelen er bygget i 1960’erne og starten af 1970’erne. Der er store renoveringsmuligheder i de danske sommerhuse, og mange danskere er begyndt at give sig i kast med renovering, tilbygning og fornyelse af deres sommerhuse. Vi har her samlet en masse viden om renovering af sommerhuset, og giver dig svar på, om man kan få økonomisk tilskud og inspiration til, hvordan en renovering af sommerhuset skal gribes an.

  Læs mere

 2. Øge din salgsværdi med renoveringer

  5 forbedringer, der øger din boligs salgsværdi

  Skrevet d. 11. marts 2016 af Benjamin Kabongo

  Står du over for en renovering af din bolig? Oftest kan det være ret dyrt at renovere, men en renovering af boligen gavner ikke blot dig selv, det gavner også boligens salgsværdi. Vi har forhørt os hos en ejendomsmægler for at finde ud af, hvilke forbedringer de potentielle købere efterspørger mest, og samlet nogle eksempler på forbedringer, der øger din boligs salgsværdi.

  Læs mere

 3. billede_garantiordninger

  Garantiordninger i byggebranchen

  Skrevet d. 10. februar 2016 af Benjamin Kabongo

  Her kan du læse om forskellige garantiordninger, som håndværkervirksomheder kan være med i. Der er tale om både branchespecifikke garantiordninger og brede garantiordninger.

  Læs mere

 4. Autorisation-haand

  Autorisation – ikke for dummies

  Skrevet d. 2. februar 2016 af Louisa Vinther

  Gas, el og vand og kloakopgaver. Visse håndværkeropgaver må man ikke kaste sig ud i uden en autorisation – hverken som håndværker eller privatperson. Det skyldes risikoen for fejlinstallationer, sundhedsfare eller manglende sikkerhed.

  Men hvad sker der, hvis arbejdet udføres af en håndværker uden autorisation? Og hvordan ved du præcist hvilke opgaver, der kræver denne form for sikkerhedsgodkendelse? Det giver vi dig svar på her.

  Læs mere

 5. haandvaerkerfradrag-fb-grafik

  GRAFIK: Håndværkerfradrag forklaret

  Skrevet d. 25. januar 2016 af Maria Carlsen

  Håndværkerfradraget for 2016 og 2017 er blevet grønt med 11 nye tiltag! Du kan nu få fradrag på op til 12.000 kroner pr. person for energirenoveringer og klimatilpasning af din bolig. Se, hvordan du kan bruge det grønne håndværkerfradrag i grafikken nedenfor.

  Læs mere

 6. Faktura

  Krav til faktura og dokumentation for håndværkerfradrag

  Skrevet d. 22. december 2015 af Johnny Krogsgaard

  Læs alt om kravene til faktura, aftale og betaling for arbejdet. Se også hvilken dokumentation, du har brug for at få håndværkerfradrag.

  Læs mere

 7. Svensk-sommerhus

  Gælder håndværkerfradrag også for sommerhus og andelsbolig?

  Skrevet d. 22. december 2015 af Johnny Krogsgaard

  Læs mere om kravene du skal leve op til, så du kan få gavn af håndværkerfradraget, for arbejde udført på andelsboliger og sommerhuse.

  Læs mere

 8. Kalender

  Hvad er den sidste frist for indberetning af håndværkerfradraget?

  Skrevet d. 22. december 2015 af Johnny Krogsgaard

  Find ud af hvornår du senest skal indberette dit håndværkerfradrag, og hvordan du skal udfylde forskuds- og årsopgørelsen.

  Læs mere

 9. SKAT

  Indberetning af håndværkerfradrag til SKAT i 2015, 2016 og 2017

  Skrevet d. 22. december 2015 af Johnny Krogsgaard

  Få styr på, hvilke papirer du skal bruge, samt hvordan du korrekt indberetter dit håndværkerfradrag på SKATs hjemmeside.

  Læs mere

 10. Lommeregner

  Hvor meget sparer jeg? Beregning af dit håndværkerfradrag

  Skrevet d. 22. december 2015 af Johnny Krogsgaard

  Få indsigt i, hvor meget du har mulighed for at spare ved at bruge håndværkerfradraget, og hvordan du beregner din besparelse.

  Læs mere