Nyheder, tips og råd

3byggetilbud.dk og vores panel af eksperter udgiver løbende nyheder og indlæg om renovering, byggeri og håndværkerbranchen. Her kan du finde gode råd, tips og guides om vedligeholdelse af din bolig, samt vejledninger til fradrags- og tilskudsmuligheder.


 1. Autorisation-haand

  Autorisation – ikke for dummies

  Skrevet d. 2. februar 2016 af Louisa Vinther

  Gas, el og vand og kloakopgaver. Visse håndværkeropgaver må man ikke kaste sig ud i uden en autorisation – hverken som håndværker eller privatperson. Det skyldes risikoen for fejlinstallationer, sundhedsfare eller manglende sikkerhed.

  Men hvad sker der, hvis arbejdet udføres af en håndværker uden autorisation? Og hvordan ved du præcist hvilke opgaver, der kræver denne form for sikkerhedsgodkendelse? Det giver vi dig svar på her.

  Læs mere

 2. haandvaerkerfradrag-fb-grafik

  GRAFIK: Håndværkerfradrag forklaret

  Skrevet d. 25. januar 2016 af Maria Carlsen

  Håndværkerfradraget for 2016 og 2017 er blevet grønt med 11 nye tiltag! Du kan nu få fradrag på op til 12.000 kroner pr. person for energirenoveringer og klimatilpasning af din bolig. Se, hvordan du kan bruge det grønne håndværkerfradrag i grafikken nedenfor.

  Læs mere

 3. Faktura

  Krav til faktura og dokumentation for håndværkerfradrag

  Skrevet d. 22. december 2015 af Johnny Krogsgaard

  Læs alt om kravene til faktura, aftale og betaling for arbejdet. Se også hvilken dokumentation, du har brug for at få håndværkerfradrag.

  Læs mere

 4. Svensk-sommerhus

  Gælder håndværkerfradrag også for sommerhus og andelsbolig?

  Skrevet d. 22. december 2015 af Johnny Krogsgaard

  Læs mere om kravene du skal leve op til, så du kan få gavn af håndværkerfradraget, for arbejde udført på andelsboliger og sommerhuse.

  Læs mere

 5. Kalender

  Hvad er den sidste frist for indberetning af håndværkerfradraget?

  Skrevet d. 22. december 2015 af Johnny Krogsgaard

  Find ud af hvornår du senest skal indberette dit håndværkerfradrag, og hvordan du skal udfylde forskuds- og årsopgørelsen.

  Læs mere

 6. SKAT

  Indberetning af håndværkerfradrag til SKAT i 2015, 2016 og 2017

  Skrevet d. 22. december 2015 af Johnny Krogsgaard

  Få styr på, hvilke papirer du skal bruge, samt hvordan du korrekt indberetter dit håndværkerfradrag på SKATs hjemmeside.

  Læs mere

 7. Lommeregner

  Hvor meget sparer jeg? Beregning af dit håndværkerfradrag

  Skrevet d. 22. december 2015 af Johnny Krogsgaard

  Få indsigt i, hvor meget du har mulighed for at spare ved at bruge håndværkerfradraget, og hvordan du beregner din besparelse.

  Læs mere

 8. isolering-loft-fradrag

  Hvad dækker det grønne håndværkerfradrag?

  Skrevet d. 22. december 2015 af Johnny Krogsgaard

  Få overblik over det grønne håndværkerfradrag, hvornår du kan få gavn af fradraget, og hvad du kan få lavet derhjemme med fradraget.

  Læs mere

 9. asbest

  Her er det grønne håndværkerfradrag for 2016 og 2017

  Skrevet d. 13. november 2015 af Maria Carlsen

  Farvel til maleren og gulvmanden – goddag til energirådgiveren og bredbånd. Aftalen om det nye, grønne håndværkerfradrag for 2016 og 2017 er endelig på plads. Læs her, hvilke håndværkerydelser du kan trække fra i 2016 og 2017, og hvor mange penge du kan få i håndværkerfradrag.

  Læs mere

 10. energimaerke

  Forbedring af energimærket gør din bolig mere værd

  Skrevet d. 1. oktober 2015 af Toke Joensen

  Husets energimærke spiller en større og større rolle for boligens værdi. Faktisk kan boligen blive flere hundredetusinde kroner mere værd, hvis energimærket forbedres. I Danmark har en væsentlig del af boligerne i dag dårligt energimærke, hvilket både kan afspejles i dyre el- og varmeregninger, samt i dårligt indeklima. Læs mere her om, hvor meget mere værd boligen bliver med et godt energimærke, og om hvordan man kan energirenovere effektivt.

  Læs mere