Nyheder, tips og råd

3byggetilbud.dk og vores panel af eksperter udgiver løbende nyheder og indlæg om renovering, byggeri og håndværkerbranchen. Her kan du finde gode råd, tips og guides om vedligeholdelse af din bolig, samt vejledninger til fradrags- og tilskudsmuligheder.


 1. Overblik: Sådan kan du finansiere dine byggedrømme

  Skrevet d. 12. januar 2017 af Nynne Groth

  Det er de færreste, der har nok penge på kontoen til at påbegynde et større renoverings- eller byggeprojekt uden at skulle finansiere det med andre midler. Vi ser derfor nærmere på, hvilke tilskuds- og finansieringsmuligheder der findes, når boligen skal renoveres eller du ønsker at bygge til.

  Læs mere

 2. GRAFIK: Få servicefradrag til hjemmehjælp

  Skrevet d. 13. december 2016 af Maria Carlsen

  Vidste du, at du også kan få fradrag for hjemmehjælp?
  Du kan få et personligt skattefradrag på op til 6.000 kr. for serviceydelser i hjemmet, som fx almindelig rengøring og vinduespudsning. Det gælder, uanset om det gøres af en virksomhed eller privatperson. Hvis du er visiteret til hjælp af kommunen, men har brug for yderligere hjælp, kan du fx bruge servicefradraget til det. I grafikken nedenfor kan du se, hvad du kan få fradrag for, og hvordan du gør.

  Læs mere

 3. GRAFIK: Håndværkerfradrag forklaret

  Skrevet d. 25. november 2016 af Maria Carlsen

  Håndværkerfradraget for 2016 og 2017 er blevet grønt med 11 nye tiltag! Du kan nu få fradrag på op til 12.000 kroner pr. person for energirenoveringer og klimatilpasning af din bolig. Se, hvordan du kan bruge det grønne håndværkerfradrag i grafikken nedenfor.

  Læs mere

 4. Danskerne vil have det råt

  Skrevet d. 7. september 2016 af Louisa Vinther

  Renoveringsiveren er over den danske befolkning – og det kan ses på hele paletten af håndværksopgaver, som 3byggetilbud.dk får ind. Men danskerne bestiller især opgaver, som giver et råt og minimalistisk twist til nutidens boliger – og så skal det gerne være praktisk og nemt at holde.

  Læs mere

 5. Skimmel lever af fugt

  Skimmelsvamp – det skal du vide

  Skrevet d. 2. september 2016 af Maria Carlsen

  Det lyder måske funky med lyserøde, grønne eller sorte plamager på din væg. Men i virkeligheden er der måske nærmere tale om en form for fungi – i daglig tale kaldet svamp eller skimmelsvamp.

  Og alt imens svampe kan være et smukt naturfænomen og en lækker spise, kan skimmelsvamp derimod være et ualmindeligt trælst bekendtskab. Men hvad er det for en størrelse, hvorfor dukker den op, og med hvilke metoder fjerner du den? Det dykker denne artikel ned i.

  Læs mere

 6. 5 tips: Sådan øger håndværkere omsætningen

  Skrevet d. 31. august 2016 af Maria Carlsen

  Selvom man er en dygtig håndværker, der udfører et stykke håndværk af høj karakter, skal der mere til at skabe en succesfuld forretning. Ekstra fokus på kundetilfredshed og et øje på mulighederne for mersalg kan skabe øget omsætning. Her får du tips til nogle af de rutiner, som du bør indarbejde for at få ekstra opgaver i ordrebogen.

  Læs mere

 7. Værd at vide om renovering og vedligeholdelse af sommerhuset

  Skrevet d. 16. juni 2016 af Maria Carlsen

  I Danmark findes der godt 250.000 sommerhuse og størstedelen er bygget i 1960’erne og starten af 1970’erne. Der er store renoveringsmuligheder i de danske sommerhuse, og mange danskere er begyndt at give sig i kast med renovering, tilbygning og fornyelse af deres sommerhuse. Vi har her samlet en masse viden om renovering af sommerhuset, og giver dig svar på, om man kan få økonomisk tilskud og inspiration til, hvordan en renovering af sommerhuset skal gribes an.

  Læs mere

 8. Øge din salgsværdi med renoveringer

  5 forbedringer, der øger din boligs salgsværdi

  Skrevet d. 11. marts 2016 af Benjamin Kabongo

  Står du over for en renovering af din bolig? Oftest kan det være ret dyrt at renovere, men en renovering af boligen gavner ikke blot dig selv, det gavner også boligens salgsværdi. Vi har forhørt os hos en ejendomsmægler for at finde ud af, hvilke forbedringer de potentielle købere efterspørger mest, og samlet nogle eksempler på forbedringer, der øger din boligs salgsværdi.

  Læs mere

 9. Garantiordninger i byggebranchen

  Skrevet d. 10. februar 2016 af Benjamin Kabongo

  Her kan du læse om forskellige garantiordninger, som håndværkervirksomheder kan være med i. Der er tale om både branchespecifikke garantiordninger og brede garantiordninger.

  Læs mere

 10. Autorisation – ikke for dummies

  Skrevet d. 2. februar 2016 af Louisa Vinther

  Gas, el og vand og kloakopgaver. Visse håndværkeropgaver må man ikke kaste sig ud i uden en autorisation – hverken som håndværker eller privatperson. Det skyldes risikoen for fejlinstallationer, sundhedsfare eller manglende sikkerhed.

  Men hvad sker der, hvis arbejdet udføres af en håndværker uden autorisation? Og hvordan ved du præcist hvilke opgaver, der kræver denne form for sikkerhedsgodkendelse? Det giver vi dig svar på her.

  Læs mere