Nyheder, tips og råd

3byggetilbud.dk og vores panel af eksperter udgiver løbende nyheder og indlæg om renovering, byggeri og håndværkerbranchen. Her kan du finde gode råd, tips og guides om vedligeholdelse af din bolig, samt vejledninger til fradrags- og tilskudsmuligheder.


 1. indeklima og dug

  Viden og gode råd om fugt og indeklima

  Skrevet d. 25. februar 2015 af Maria Carlsen

  Indeklimaet i din bolig påvirkes af flere forskellige faktorer, såsom fugt, støv, skimmelsvamp, kemikalier eller rygning. Dårligt indeklima kan resultere i træthed, hovedpine eller irriterede luftvejskanaler. Heldigvis er der meget du kan gøre for selv at få et godt indeklima. Få her tips til, hvordan du får friskere og sundere luft i boligen.

  Læs mere

 2. tilsalg

  6 forbedringer der kan hjælpe med at sælge huset

  Skrevet d. 26. januar 2015 af Toke Joensen

  Selvom boligmarkedet har det bedre end længe, er det ikke altid nemt at sælge sit hus. Især i provinsen er der områder, hvor markedet stadigvæk ikke er helt i gear endnu. Og selv hvis man har købere på hånden, er det dejligt at få den bedst mulige pris for sin bolig. Læs mere og få 6 tips til hvilke forbedringer du kan lave på din bolig, så den sælger hurtigere eller til en bedre pris.

  Læs mere

 3. fyr

  Undgå gigantregning: Få styr på olietank og oliefyr

  Skrevet d. 23. januar 2015 af Toke Joensen

  Rundt i landet står der stadigvæk en masse aktive olietanke, der burde have været udskiftet eller afmonteret allerede. Det kan være et stort problem, da olietanke, der er for gamle stadig er i brug, da de er ulovlige og ikke længere forsikringsdækkede. Derfor er det vigtigt for ejere af oliefyr- og tanke at være opmærksom på de generelle sløjfningsterminer for olietanke. Ellers risikerer man at ende med en kæmperegning, hvis der skulle lække olie fra tanken ud i jorden. Læs mere her om, hvordan du undgår sådan et scenarie.

  Læs mere

 4. elinstallationer

  Få overblik over husets elinstallationer

  Skrevet d. 19. januar 2015 af Toke Joensen

  I forbindelse med vedligeholdelse af boligen er elinstallationerne vigtige at holde styr på. Er de lavet korrekt? Skal de udbedres? Hvad bør man være opmærksom på? Læs mere her, for at blive klogere på husets elinstallationer.

  Læs mere

 5. opvarmning

  Hvilken varmekilde passer bedst?

  Skrevet d. 19. januar 2015 af Maria Carlsen

  Går du og overvejer at udskifte din boligs varmesystem? Eller mangler du en supplerende varmekilde? Vi har gennemgået de forskellige varmekilder og sammenlignet priser og forbrug. Læs her, hvad det koster i forbrug om året for de forskellige varmekilder.

  Læs mere

 6. Tagrenovering

  Så taget løfter sig: Gode råd til renovering og udskiftning af tag

  Skrevet d. 19. januar 2015 af Maria Carlsen

  Taget er et af husets vigtigste elementer, men også den del af huset, der udsættes for de største påvirkninger fra vejr og vind. Er taget slidt? Er det blevet grimt? Eller holder det ikke tæt, så er der mange forhold at tage stilling til: Hvornår skal taget udskiftes? Og hvornår kan man nøjes med blot at reparere det?

  Læs mere

 7. byggeprojekt

  Guide: Det skal du vide inden du igangsætter dit byggeprojekt

  Skrevet d. 16. januar 2015 af Maria Carlsen

  Står du og skal i gang med at renovere, vedligeholde eller bygge til i din bolig, så er det en god idé, at du forbereder dig inden, så du får det bedst mulige slutresultat. Uanset om du skal i gang med et større byggeprojekt, eller om du blot skal have lavet en mindre renovering, så kan denne guide hjælpe dig med at stille de rigtige spørgsmål, så du kan tage stilling til forskellige aspekter af byggeopgaven inden igangsættelse.

  Læs mere

 8. test_2

  Sådan prioriterer du energirenoveringer

  Skrevet d. 16. januar 2015 af Maria Carlsen

  En energirenovering er for mange en stor investering, som på sigt kan betyde mange besparelser. Udover at få besparelser på varmeregningen, så får man også bedre indeklima i og samtidig kan boligens energimærke forbedres, hvis du investerer i en energirenovering. Men hvordan prioriterer man hvor man skal sætte ind og hvilken renovering, der er mest hensigtsmæssig?

  Læs mere

 9. tokeapp

  Anbefaling til boligejeren: 11 app’s der kan hjælpe dig med hus og have

  Skrevet d. 16. januar 2015 af Toke Joensen

  Efterhånden har de fleste af os enten smartphone, Ipad eller lignende. Og vi har dem ofte i nærheden hele tiden. Det er dog ikke alle, der er klar over at man kan bruge sin telefon eller Ipad som et nyttigt værktøj i boligen. I de senere år er der kommet utallige app’s til boligen. Og mange af dem er desuden gratis. Hos 3byggetilbud.dk er vi store fans af mulighederne de nye app’s tilbyder, og vil gerne dele dem med jer. Vi har derfor lavet en liste med nogle af vores favorit-app’s til boligen her i artiklen.

  Læs mere

 10. groenbolig

  Tilskud til energirenovering

  Skrevet d. 29. december 2014 af Maria Carlsen

  Skal du have isoleret? Eller udskiftet vinduer? Så sørg for at sælge din energibesparelse til et energiselskab og få et kontant tilskud til energirenoveringen. I denne guide bliver du klogere på, hvor meget du kan få i tilskud, hvilke energirenoveringer du kan få tilskud til, og hvordan du søger om energitilskud.

  Læs mere