Nyheder, tips og råd

3byggetilbud.dk og vores panel af eksperter udgiver løbende nyheder og indlæg om renovering, byggeri og håndværkerbranchen. Her kan du finde gode råd, tips og guides om vedligeholdelse af din bolig, samt vejledninger til fradrags- og tilskudsmuligheder.


 1. have1

  Gode råd: Sådan skaber du nyt liv i haven

  Skrevet d. 21. august 2015 af Toke Joensen

  Haven er for rigtig mange danskere vigtig, men det sker desværre ofte, at den med tiden bliver forsømt. Dette er ærgerligt, for haven kan være enormt værdifuld både som et udendørs frirum for børnefamilien, og som en oase for de boligejere, der ønsker at koble af i naturlige omgivelser. Men hvordan kan man pifte en have, der trænger til en kærlig hånd, op? Her er 5 gode råd til, hvordan man kan skabe nyt liv i sin have.

  Læs mere

 2. badevaerelse

  Når du istandsætter badeværelset, så husk at….

  Skrevet d. 21. august 2015 af Maria Carlsen

  Badeværelset bliver af mange danskere betragtet som et velværerum, der skal være både funktionelt og lækkert. Derfor er det vigtigt at du indretter badeværelset, så det passer til dine behov og du ikke bliver træt af det. Renovering af badeværelset er en af de dyrere renoveringer, og man bør derfor overveje nøje, hvordan en istandsættelse af badeværelset skal gribes an. Vi har her samlet nogle gode huskeråd, som er værd at tage i betragtning, når du renoverer badeværelset.

  Læs mere

 3. byggenyt1

  Skal du renovere? Udnyt håndværkerfradraget og spar tusinder

  Skrevet d. 21. august 2015 af Maria Carlsen

  Trænger din bolig til renovering eller vedligeholdelse? Så er der lige nu mange penge at spare med det netop genindførte håndværkerfradrag. I 2015 er det nemlig muligt at få fradrag for 15.000 kroner af håndværkerens løn. I praksis får du ca. 100 kroner tilbage i skat, hver gang du betaler 300 kroner til håndværkerens arbejdsløn. I 2016 og 2017 vil håndværkerfradraget ifølge den politiske aftale, som er indgået, have en mere grøn profil og fradraget til håndværkerens løn falder til 12.000 kroner. Læs her om hvordan du får håndværkerfradrag, hvad du kan bruge det til og hvordan du får mest ud af håndværkerfradraget.

  Læs mere

 4. skybrudthumb

  GUIDE: Sådan forbereder du boligen på skybrud

  Skrevet d. 24. juli 2015 af Toke Joensen

  Er din bolig beredt på skybrud? I fremtiden kan vi i Danmark forvente flere og voldsommere skybrud end vi tidligere har været vant til. Rigtig mange boliger i Danmark er desværre slet ikke klar til at håndtere de øgede vandmængder. Det er dog muligt at formindske risikoen for oversvømmede kældre og vandskader betragteligt. Læs mere her om, hvordan du forbereder boligen på skybrud, og hvad du skal gøre, hvis skaden er sket.

  Læs mere

 5. nytfradrag

  Håndværkerfradrag i 2015, 2016 og 2017

  Skrevet d. 30. juni 2015 af Maria Carlsen

  Håndværkerfradraget, også kaldet Boligjob-ordningen, har længe været genstand for politisk tovtrækkeri. Venstre-formand, Lars Løkke Rasmussen, gjorde det til et valgløfte at genindføre håndværkerfradraget, hvis han blev statsminister. Det blev han, og på sin første arbejdsdag med det nye ministerhold indgik han en politisk aftale om en genindførelse af håndværkerfradraget i 2015.

  Læs mere

 6. Sommerferie, hus

  Sådan forbereder du din bolig inden sommerferien

  Skrevet d. 11. juni 2015 af Maria Carlsen

  Inden du tager på sommerferie, er det en god idé, at du sørger for at tage nogle forholdsregler, så du undgår unødvendige skader i hjemmet, som eksempelvis oversvømmelse eller visne planter. Ligeledes kan du forebygge indbrud, hvis du med nogle få indsatser gør det sværere for tyven at begå indbrud inden du drager på sommerferie. Vi har her samlet nogle forholdsregler, som kan hjælpe dig med at forebygge uplanlagte hændelser i hjemmet.

  Læs mere

 7. skadedyr

  Gennemgå huset for skadedyr og ubudne gæster

  Skrevet d. 26. maj 2015 af Maria Carlsen

  Hos 3byggetilbud.dk modtager vi også opgaver fra bygherrer, der har behov for hjælp til skadedyrsbekæmpelse. Det kan være problemer med alt fra duer på altanen, til rotter i kloakken eller mus i hulmuren. Nogle problemer kan man selv bekæmpe. Andre skal der professionelle fagfolk til. Læs her om hvilke problemer man kan have med de forskellige skadedyr, hvordan de bekæmpes og forebygges.

  Læs mere

 8. 3byg-christiansborg

  Skal håndværkerfradraget genoplives i en grøn version?

  Skrevet d. 21. maj 2015 af Toke Joensen

  Håndværkerfradragets fremtid er i disse måneder uklart, og meget afhænger af det forestående folketingsvalg. Nu er der kommet et forslag på banen til, hvordan et ’grønt’ håndværkerfradrag kan indføres. Et forslag der ikke er enighed om blandt landets politikere. Læs mere her om, hvad et grønt håndværkerfradrag vil betyde, og hvad politikernes reaktion på forslaget er.

  Læs mere

 9. parcelhuskvarter

  Optimér dit parcelhus: Sådan gør du

  Skrevet d. 28. april 2015 af Toke Joensen

  Parcelhuse er en af Danmarks mest udbredte boligtyper. Flere millioner danskere bor i parcelhuse, som har været en af landets mest populære hustyper siden de blev introduceret i 1960’erne. Stilen i parcelhuse fra 1960’erne til 1980’erne kan dog være noget anderledes, end den gængse dansker i dag ønsker, med eksempelvis træpaneler og grønne fliser på badeværelset. Men bor man i et parcelhus fra denne periode, er der stadig masser af muligheder for at optimere sit parcelhus, og udnytte det optimalt. Læs mere her om, hvordan man kan renovere sit parcelhus på bedst mulig vis.

  Læs mere

 10. indeklima og dug

  Viden og gode råd om fugt og indeklima

  Skrevet d. 25. februar 2015 af Maria Carlsen

  Indeklimaet i din bolig påvirkes af flere forskellige faktorer, såsom fugt, støv, skimmelsvamp, kemikalier eller rygning. Dårligt indeklima kan resultere i træthed, hovedpine eller irriterede luftvejskanaler. Heldigvis er der meget du kan gøre for selv at få et godt indeklima. Få her tips til, hvordan du får friskere og sundere luft i boligen.

  Læs mere